marți, 13 octombrie 2009

Capul lui Boc vrem!

A cazut Guvernul! Capul lui Boc se rostogoleste inca, aburind, pe treptele Palatului Victoria, direct in ceata si frigul care inconjoara "the land of choice" in perioada asta (pre)electorala. Dar daca vreti sa cititi niste stiri cu cap si coada despre povestea asta, mai asteptati putin. Ziarele online sunt inca in delir si se posteaza masiv. Feed reader-ele gem de durere. Scutiti-va neuronii, si mai bine hai sa vorbim de Carla Bruni.

Ce mai face Carla Bruni, chiar asa? Merge la psiholog, cum ce face. De opt ani chiar! Breaking news, nu alta, direct via Mediafax, care tine sa precizeze ca nu cunoaste inca detalii despre "problemele de natura psihologica" de care sufera prima doamna. Si nici unde isi tine camasa de forta, pentru zilele in care ii sta aiurea parul.

Dar macar Carla Bruni are un acoperis solid deasupra capului. In Romania, insa, a venit toamna, ceea ce inseamna vijelii, inundatii, dezastre naturale, coduri multicolore, atentionari, pensionari care suna la 112 pentru ca le e frica sa nu li se inece catelul in balta din fata blocului. In Adevarul, poza cu o strada inundata. Probabil n-au gasit una in care oamenii traversau cu barca si cineva a fost concediat. Dar Primaria, Primaria ce face? Iar n-au reparat canalizarile? Nu, dar de data asta nu uita sa le aminteasca oamenilor sa inchida geamurile. Si robinetele.

Si pentru ca dupa toamna vine iarna, e cazul sa anuntam si inceputul sezonului de articole cu restantieri la intretinere care isi petrec iarna, cum altfel decat in frig. Natura nu inceteaza niciodata sa le ofere subiecte pseudo-jurnalistilor care trebuie sa isi faca norma de articole sezand pe buci in fata calculatorului.

Pana a incepe sa povestim ce si cum s-au efectuat tragerile in teapa/pe roata in masa de la Guvern, tot Adevarul ne aduce, in EXCLUSIVITATE, un reportaj despre disperarea din satul natal al lui Boc. "Emil a lu' Nutu Naii" a rupt inimile fanilor de acasa, care s-au pus pe baut pentru ca nu mai au prim-ministru de la ei din sat. "Apoi io nu ştiu ce-i atrage pe toţi la Bucureşti, zici că-i numa miere acolo. " O fi calitatea stirilor din Adevarul.

Bine ca Boc nu locuia in Targu-Jiu, unde un barbat a murit dupa ce "a cazut in cap" de pe bicicleta. Probabil s-a vorbit cu omul din Iasi care "s-a asezat pe calea ferata si a asteptat sa vina trenul".

Din Gardianul aflam o alta stire bomba: Basescu e dispus sa respecte prevederile Constitutiei! Pe aceasta cale, ii multumim presedintelui pentru bunavointa, si ziarului pentru ca a tinut sa ne informeze. Cine stie, in curand poate reusesc sa-l conving si eu pe stomatologul meu sa imi scoata o masea, nu vrea, ca e el al dracu asa, si ii place mai mult sa opereze de hernie.

Din categoria "ce mai pescuim de pe Youtube ca sa bagam pe site in lipsa de stiri adevarate" aveti azi povestea tanarului amenintat cu o sabie pana incepe sa planga. De fapt, nici nu e nevoie sa vedeti filmuletul (de 15 secunde, nu va asteptati la cine stie ce epopee blood & gore de doua ore), ca e povestit in detaliu. Pentru cei cu inima mai slaba la fake-uri facute la caterinca de pusti plictisiti. Cand terminati, puteti trece la mult mai sugestivul "Cui nu-i plac sanii?!?"

Doi romani au fost prinsi in Franta dupa o urmarire cu elicopterul! zbiara Romania Libera. Dar ce-au facut? Au pus o bomba in fata Luvrului? I-au furat poseta Carlei? Nu! Si mai groaznic. S-au dat drept jandarmi. Si cand te gandesti ca pe Louis de Funes nu l-au prins nici acum.

Imediat dupa caderea Guvernului, tara a fost zguduita de o alta stire de importanta nationala: cu ocazia saptamanii spatiului, elevii de la scoala nr. 8 din Constanta au creat prajituri stelare. Zboara? Se teleporteaza? Pot carboniza un om in 0.8 milisecunde? Who the fuck cares? Sunt prajituri! Le dam la ziar! Merg pe online, hai, e destul loc acolo.

Si o veste buna pentru Boc: se pare ca se afla pe locul 94 in topul celor mai sexy lideri politici ai lumii. Nu mai e prim ministru, poate se consoleaza cu functia onorifica de sexy-politician. Eh, macar baietii lui de la paza n-au raie.

Inca sunt greu de digerat articolele pe tema orgiei de la Guvern. Dor, dau impresia unui film de Tarkovsky. Sunt publicate separat si declaratiile facute in drum spre camera de meditatie cu scaune de portelan. Elefanti roz pe banda, la conserva, ca sardelele, dar nu asa pe seara, ca pica greu la stomac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Subscribe in a reader